Ameriiikan pannarit




3,5 dl jauhoja (messevimmät tavallisella, tai terveellisemmät jos 1,5 dl on grahamjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl muskottia
1 dl vettä
2,5 dl – 3,5 dl soijamaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
2 rkl siirappia (vaaleaa jos on, niin se on kaunista lopuksi pannarin päällä)
1 tl vanilja-aromia (tai 1 tl vanilja/vaniliinisokeria)
2 rkl ruokaöljyä
2,8 dl kookoshiutaleita

Sekoita kuivat aineet sekaisin ja erikseen nesteet, jotka kaadetaan kuivien aineiden keskelle ja käännellään varovasti sekaan. Kookoshiutaleet lisätään vasta sitten varovasti käännellen. Taikinaa ei sekoiteta tai vatkata, vaan kuohkeuden saamiseksi sekoitetaan niin vähän kuin mahdollista, ei haittaa jos pieniä möykkyjäkin jää. Taikina on kiinteämpää kuin suomalaistyyppinen lettutaikina ja tästä taikinasta saa korkeampia kuohkeita pannareita.

Pannareista yleensä tehdään pienempiä kuin halkaisijaltaan koko pannu. Erilaiset kuumuutta kestävät muotit (kokeile piparimuotteja, jos oikeita muotteja tähän ei ole) ovat kivoja siistien pannareiden tekemiseen. Muotit kannattaa öljytä tai muuten taikina takertuu. Mutta pärjäät ilmankin muotteja.

Paista paistinpannulla pienessä määrässä öljyä. Vähennä lämpöä, jos pannarit tummuvat liikaa pinnalta, mutta jäävät samaan aikaan sisältä taikinamaisiksi. Taikinaa ei pannulla pitäisi myöskään laittaessa olla korkeammin kuin 1 cm, mutta paistettaessa se hieman kohoaa. Jos taikina ei yhtään leviä pannulle laittaessa, lisää soijamaitoa.

Tulee noin 15 kpl halkaisijaltaan noin 8 cm pannaria (perus pikkulettujen kokoisia) tai vähemmän jos tekee jättipannareita.

Tästäkin reseptistä näkee, että kananmunaa ei leipomisessa tarvita.

Ei kommentteja: